Vakuum Booster

Når arbejdstrykket ligger under 100 mbar(A), bør der overvejes brug af en vakuum booster. På den måde kan der reduceres evakueringstid, og ikke desto mindre effektforbruget.vacuum-booster

For eksempel: ved en indsugningstryk på 33 mbar(A), og en volumenstrøm på 1800 m^3/h kan der bruges en væskeringsvakuumpumpe med en installeret effekt på 55 kW.

Med en af vores booster kapsel-blæsere opnås der, ved følgende arbejdstryk, en kompressions forhold på 1:5. I dette eksempel betyder det at en volumenstrøm på 1800 m^3/h vil blive komprimeret 5 gange fra 33 mbar(A) til et afgangstryk fra boosteren på 165mbar(A). Ved denne model, vil en ny væskerings vakuumpumpe nu have brug for en kapacitet på 360 m^3/h.

Ved at kombinere en væskerings vakuumpumpe med en booster, vil man have brug for 11kW for en vakuumpumpe der kan klare 360m^3/h og 5,5kW for en 2000m^3/h booster. Det betyder en el-besparelse på 38,5kW i forhold til kun at anvende én væskeringsvakuumpumpe.

Ved en drift på 6000 timer om året betyder det en el-besparelse på 228.000kWh. Vandforbruget for væskeringsvakuumpumpen vil i øvrigt blive mere end halveret, og ligeledes vil evakueringstiden, i det middelhøje vakuumområde også blive mere end halveret.

Vakuum boostere kan normal anvendes i forbindelse med væskerings-vakuumpumper, lamelpumper, samt skruepumper.

Gugliotta & Co tilbyder boosters med en indsugningskapacitet på op mod 15.500m^3/h. Derudover tilbyder vi komplette booster løsninger, inkl. styring, m.m. samt ingeniørrådgivning i forbindelse med implementering af disse.

Besøg eventuelt også vore hjemmeside som omhandler vakuumpumper